20. 7. 2009

Výlet do Rakouska - Out of Bounds

Zdar Draci,
Chtěl bych vám napsat pár vět o prodlouženým víkendu 10 – 13.7., na kterej jsme se s Adélkou a několika kamarády vypravili nejen do Leogangu omrknout závody ve sjezdu a dirtu na velkejch kolech. Startovní listina slibovala zajímavou podívanou. Objevili se zde jména jako Darren Pokoj, Ben Boyko- bohužel nedorazil, Jakub Vencl, Andreu Lacondeguy, Lluis Lacondeguy, Darren Berrecloth a spousta dalších. Taky jsme si řekli, že když už pojedeme takovou štreku tak se podíváme na některé krásy našich sousedů.


Všechno začalo už ve čtvrtek po práci kdy jsem s mother vyměnil našeho Pežota 405 quattro 2.0 za novější úspornější a spolehlivější Hyudai Accent 1.3. Po naložení všech nezbytností jako byl bike, hadry, jídlo jsem se přesunul přespat k Adél.
V pátek brzo ráno už v půl 9 jsme naskočili do káry naladili navigaci a vyrazili k prvnímu check pointu: Salzburg. Cesta přes Č.B. a Linz byla v tenhle čas celkem v klidu párkrát sem sice musel ignorovat navigaci ale trefili jsme.
Do města sme dorazili něco po jedný, zaparkovali sme vedle centra a vyrazili na exkurzi.
Je to pěkné město zasazené do malebné pahorkaté krajiny.

Po omrknutí místního hradu, katedrály, náměstí, rodného domu W.A. Mozarta atd. jsme pokračovali do druhého check pointu.
Jako další cíl byl stanoven apartmán ve městečku Saalfelden pár km od Leogangu.
Ze Salzburgu to byla už asi jen hoďka cesty po dálnici a taky skrz suprovou serpentinu někde v místě přejezdu cípu německa. Serpentina je jak klopenky pod lanem na ještědu prostě sranda na Subaru WRX ideální ale na Hyudai nic moc.
Po příjezdu na místo (teda podle navigace) jsme zjistili, že v Rakousku si moc nedělaj hlavu s číslováním domů a sázej je tam jak je napadne. Po půl hoďce hledání jsme to konečně našli cca. o 2km vedle než řikala navigace. V místě nás již očekával kámoš Adam a jeho Peťka.
Jinak apartmán fakt moc pěknej a prostornej dal bych mu tak 3-4* a za 60€ na noc pro 6 lidí super. Škoda jen že tam jsou 2 ložnice po 3 (letiště + postel). Ale ta terasa, sezení a výhled prostě paráda.


Po ubytování a véče jsme si dali oraz v očekávání příjezdu Jakuba s Vendy. ¨ Mgr Jakub jel rovnou z promoce takže po příjezdu cca. ve 23 se rozjela menší párty, přece jen jsme byli znaveni cestou tak po cca. 5l vína v 5 jsem to zabalil.
Na sobotu byl plán jednoduchej po obědě vyrazíme do Leogangu já si koupim permici na 4h.a budu jezdit na tratích kromě DH kde se jede trénink a ostatní budou koukat na dirt a podél DH půjdou nahoru. Svítí sluníčko tak se těšim.
Po příjezdu do Leogangu jsem bohužel zjistil, že je zavřený nejen DH ale i Freeride a lávky taky jelikož u nich koukali lidi. No nevadí Singl je dost dlouhej taky tu je Bongo-Bongo a mam v plánu vyhlídkovou jízdu 10km +- z kopce. Jelikož večer a v noci chcalo tak je celkem bahno to mě už ale nerozhodí. Jenže aby toho nebylo málo tak ke konci 2 jízdy se přižene mrak a spustí docela liják, řikám si že to dodrtim dolu,počkám až to přejde.. ale po chvilce liják asi 4x zesílí a potom co mě příval kroup málem zfoukne z cesty si uvědomím, že to moc v poho nebude. Konečně jsem dole zepředu uplně mokrej a ze zadu hnědej (zvenku). Schovanej vyždímu dres a čekám až to přejde. Potom co opět vysvitne sluníčko se konečně u auta převlíknu do suchejch hadrů a začnu sušit. V dálce už ale vidím další černej mrak tak to vzdávám a jdu koukat na dirt než to příde. Po dešti vyjedu za ostaníma na mezistanici do knajpy.

Na 17h sjedeme lanem dolu na finálko dirtu, který díky dešti začína až v 18h.
Z nějakého důvodu je ve fajnlu 30 riderů a každej pojede 3 kola. Jedna jízda trvala cca. 1min. ale dalšího vypustili skoro až po minutě takže se to trochu vleklo. Nicméně triky padaj velice kvalitní překvapuje mě Kuba vencl svými 360 flat spin.
K vidění jsou všemožné variace backflipů, 360ek a taky frontflipy! Uvidíte na fotečkách. A to ještě nejeli hvězdy jako bratři Lacondeguys a Bearclaw! Darren se asi šetří na poslední run jelikož se jen tak vykecává u startu. Zatímco Lacondeguys do toho jdou - jenže asi díky přemotivovanosti první 2 kola končí hned na prvním step-upu myslim že při pokusu o backflip.

S Adamem tak běháme kolem trati a snažíme se pro vás ulovit pěkný snímky;)
Jenže po 2 hodinách jsou už holky celkem znuděný a Jakub nás taky nepodrží takže většina je pro odchodL Abych neodjel úplně zklamanej tak se cestou aspoň nechávám vyblejsknout s Darrenem a ještě jednim střelcem z čehož mam radost a doufám že aspoň tohle mi závidíteJ
Výsledky:
1 Sam Pilgrim (GBR) DIAMONDBACK
2 Greg Watts (USA) GARY FISHER
3 Martin Söderström (SWE) NS BIKES
4 Darren Berrecloth (CAN) SPECIALIZED
5 Simon Kirchmann (GER) SCOTT BIKES
6 Pierre Edouard Ferry (FRA) SPECIALIZED


Večer na chatě proběhně maximojito party, Jakub míchá poctivý drinky pul litru Havany + pul litru sody atd. Tzn. že po 2. maximojitu odpadá a my to táhnem dál. Prokládáme to špíčkama na terase, která je na to naprosto ideální. Ja odpadám kolem 3h u začátku posledního mojita. Poslední 3 to zabalili kolem půl5. Nakonec padly 4 lahve.
Dál už to vezmu jen stručně jelikož koukám, že jsem na konci 4 stránky ve wordu.

Když venku chčije tak se to píše samo;)
V neděli je na programu výlet na největší vodopády v Evropě v Krimmlu. A musím říct, že je to paráda není to žádná Niagára ale impozantní jsou dost. Kolem 16h nás opouští Adam s Peťkou jelikož pokračují do Chorvatska k moři. My se ještě vypravujeme do nějakého aqua centra kde si dopřáváme výřivky různé sauničky a pářičky.
V pondělí dopoledne se ještě jedeme podívat na blízké jezero Zell am See. ´
A pak už jen cesta domů.
Měl sem v plánu jet po dálnici přes Mnichov, proto zadávám do navigace průjezdný bod Mnichov a vyrážíme. Nevím proč, ale navigace většinou ukazuje opačným směrem než značky, ale ja věřím značkám a dělám dobře. Jenže to ještě netuším co na mě chystá.. cca 100km za Mnichovem kdy si řikám že už se ta navigace snad nesplete dálnice končí a ja zjištuji, že jsme značne jižněji než jsem měl v plánu. Dál pokračujeme po okreskách takže vidina nenáročné cesty po dálnici se rozplývá. Opět navigace fuckuje všechny značky, ale já ne což je dobře. Horší je že Hyudai má 85bhp proto se z předjíždění kamiónů občas stavá docela horor, ale když si zvyknu podřazovat z 5 rovnou na 3 a vytočit to do 6000 tak to jde.
Na dálnici opět najíždíme až u Plzně. Nakonec tahle cesta vychází kupodivu asi o pul hodiny rychlejší než po dálnici. Ale v silnějším autě by byla určitě příjemnější.

Thomas

Fotky zkoukněte here:
Trénink: http://picasaweb.google.cz/thomasrider13/OutOfBoundsFri
Trénink+final: http://picasaweb.google.cz/thomasrider13/OutOfBoundsSat
No bike: http://picasaweb.google.cz/thomasrider13/SalzburgSaafeldenLeogangZellAmSee

0 komentářů:

Shoutboard

Archiv

Přispěvatelé

Powered By Blogger
(c) pragueriders. Používá technologii služby Blogger.