21. 1. 2012

Riviera 2012 - San Remo


Letos už to vypadalo že pojedu jen sám s bráchou Zedem,ale nakonec to dopadlo tak,že se přidal Bredok s dodávkou a přibral další tři lidi - Blua,Brozáka a Pavla Tiona.Jelo se osobákem a dodávkou,s tím že do osobáku se budou schovávat věci při vyvážení.Předpověď byla všelijaká,každý server hlásil něco jiného,ale od vánoc tam bylo hezky a nepršelo a tak jsme ve čtvrtek večer vyrazili směr Itálie.Cesta se táhla dle očekávání,Bredok stihnul blbě uhnout na dálnici v německu a tak si chlapci trochu zajeli,ale dohnali nás poměrně brzy.

Ve Švýcarsku se vyjasnilo a  teplota rychle klesla až k -14C pod San Bernardinem.Humorná příhoda se přihodila na benzínce u Lugana,kde Bredok strčil 40 euro do tankovacího automatu aniž by si přečetl návod(v italštině),něco namačkal a nic,nafta netekla z žádného stojanu a vyjel mu akorát účet.Nějakou dobu jsme zkoušeli eura zachránit,ale vzdali jsme to s tím že se tam stavíme na zpáteční cestě až tam bude obsluha.Pak už cesta ubíhala až k moři a když i 100km od moře bylo okolo 0C,začal jsem trochu nervóznět že bude kosa.

Naštěstí se u moře oteplilo až na příjemných 11 stupňů a my po pauze ve Finale dorazili za úsvitu do San Rema.Nahoře na návsi v San Romolu byla jinovatka,ale na plácku kde jsme zakempovali svítilo sluníčko a vzduch se začal ohřívat,takže rychlá snídaně,převlíknout a hurá na první trail.Kluci chytře dole nenatankovali,takže Bredok jel první jízdu s prázdnou nádrží až dolů do Rema abysme se mohli vůbec vyvážet,s tím že nás cestou zpátky někde nabere.

Měl jsem mapky s trailama v okolí,ale stejně jsme někde uhnuli blbě a po jiným trailu dojeli až na náměstíčko s kostelem přímo v Remu,kde na nás dědkové koukali jak na ufony.Štěstí bylo,že jsme trefili na správnou silnici a asi za 10min. kolem prosvištěl Bredok a chvilku nám i jemu trvalo než jsme si toho všimli.Tenhle trail jsme si pak dali ještě 3x a kdyby tam nebyly delší přejezdy po rovině byl by docela fajn,ale i tak měl asi 6km a bylo to prima.Odpoledne jsme dali další trail,tentokrát už sjezdovej přímo od kempu dolů,ten měl asi 2,5-3km,zato pořád kolmo po vrstevnicích-šutry,skalky a prach,prostě bikovej orgasmus.




 Večer se začalo rychle ochlazovat - přeci jen jsme byli v horách a byla půlka ledna-v noci byla teplota okolo nuly,ale kluky napadlo rozdělat oheň,takže jsme ze stráně stáhli pár uschlých borovic,Bredok vytáhnul Jima Beama a bylo fajn.V sobotu ráno se začali trousit další bikeři,dorazili francouzi z Mentonu a taky nějaký rakušáci,ale nejvíc bylo italů na endurech klidně skupinky chlápků okolo padesátky,integrály a chrániče na báglu a už si to štrádovali po silnici od moře až do Romola, což je min.800 výškových metrů.

Všichni obdivně pozorovali bandičku magorů z čech,která se rozhodla kempovat uprostřed zimy v horách - pro ně nepředstavitelné.Dokonce dorazila v džípu i lesní stráž a kupodivu jim nevadil ani oheň ani to že tam kempujeme,akorát nám řekli ať tam neházíme odpadky po zemi - prostě pohoda.Sobotu jsme strávili sjezdováním z Mt.Bignone(1299m.n.m.) a je fakt že tam už bylo trochu frišno,ale stačilo sjet kousek níž do závětří a bylo lépe.

Nejdřív jsme jezdili závodní dh trať(3,5km/450m převýšení),je tam v druhý půlce nová odbočka(bohužel jsme nevyzkoušeli),potom freeridovou,která nás bavila mnohem víc(7km/700m převýšení) přibylo tam pár skoků a spodní část je natažená jinudy-víc napřímo,skončíte těsně před zatáčkou kde se nakládá a je to mnohem techničtější-spousta šutrů a skalek.

Mě osobně se tenhle trail líbil nejvíc z všech co jsme letos projeli,je to dlouhý,technický a přírodní s výhledy na moře,k tomu prach a slunce,co víc si přát.Večer jsme opět skončili u ohně,unaveni trochu víc než v pátek,i noc byla o pár stupňů chladnější,ale čekala nás neděle a bikování v Sospelu ve |Francii,takže už jsme nemohli dospat.
 






Teda hlavně já,vstával jsem jako první abych stihnul východ slunce a řeknu vám že to stálo za to
(a stihnul jsem to pokaždé).Příště vás čeká report ze Sospelu.
Galerka tady.
Budou i videjka,ale musíte počkat až to chlapci sestříhají.
Slunce a prach všem! Pic Deu 


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ahoj chlapi-pěkný report a super fotky...docela závidím....chtěl jsem se zeptat bredoka na chrániče kolen a holení alpinestars...jak je s nima spokojen a zda-li drží,tam kde mají(jestli se nesesouvají)chtěl bych je pořídit,tak se ptám...děkuji za odpověď.....luky

Bredok řekl(a)...

Ahoj, težko říci zda budou tobě sedět dobře. Myslim že jo. Mám nohy poměrně dost silný, krátky a seděj luxusně. Když jsem sebou párkrát švihnul, nehnuly se vůbec a koleno jak čerstvě utržený jablíčko :o) Co jediný mě u nich vadí, ale to je tím že mám nohy ne do baletu, je sucháč v podkolení. Je sice pěkně neoprenem polstrovaný, ale mě ten sucháč drásá podkolení. Zatím ale nejméně z chráničů který jsem zkoušel. Velikost L je pro mě u lýtka na hranici. Jsem bohužel nekonfekčí model :o) Ale ... seděj a chráněj parádně! Lepší jsem zatím neměl. Nejsi-li z Ostravy, řekni a můžeš si je vyzkoušet.

Bredok

Shoutboard

Archiv

Přispěvatelé

Powered By Blogger
(c) pragueriders. Používá technologii služby Blogger.