25. 4. 2014

SP ENduro


Taaak:) Rbčko bylo prodáno a bylo na čase si splnit sen...Někdo už o něm ví a někdo ne. Každopádně je problém v mém kolenu a proto jsem hned nemohl naskočit na kolo a hurá do terénu a asi to ještě nějakou tu dobu potrvá, než budu moct silově zabírat (bez nežádoucích následků:)). Ke kolu: Jedná se o sériovku s přidaným teleskopem. Takže žádný mega tuning, ale řekl bych že žádný ani moc nevyžaduje... Co si hrozně úžívám, je systém CTD na Fox tlumiči, kde jednotlivé stupně jsou velice razantně poznat (buď nehoupe nebo je celkem citlivý a nebo žehlí)


S váhou jsem celkem spokojený (komplet s pedály je 14,15 kg). Do budoucna se to určitě pod 14 kg dá dostat. Třeba přestavbou na jeden převodník. Měl jsem před týdnem možnost si sednout a projet jejich nejvyšší model, který je komplet z karbonu a je váhou okolo 12,5 kg a je na 29 tkách. V těch kolech je rozdíl, ale na enduro si myslím že 26" nebo 27.5", víc ne... bylo to pak celý takový neohrabaný. Tohle je na 26" a jede parádně, takže není si na co stěžovat. Vidle pike RC, tj ta jednodušší varianta, kde je jen regulace odskoku a komprese v pravé noze a v levé je vzduch. Mám takhle všechny vidle a prozatím asi nejlepší a nejjednodušší konstrukce. 


Slabé místo jsou brzdy. Jsou tam Formula něco něco...a žádný extra jedovky to nejsou. Brzdí to, ale ne nijak extra (a to jsou tam 203 a 180 mm kotouče). Trochu bych to přisuzoval konstrukci pák, kde páka (fyzikální) není nijak velká a skoro stejná síla co člověk vyvine se přenáší na kotouč...

 Toť vše:) Doufám že letos vyjdou ty Rychlebky....


3 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Vitej v klubu! Mas to moc pekny:) Brzdy jsou zlo no, ale jinak libovka.
Proc si tam nedal stealtha? Mas tam prece dirku..
thomasNF

Pepan řekl(a)...

Díky:) S tou sedlovkou to je jednoduchý, prostě k tomu už byla:)

Zavistler řekl(a)...

Mě se to líbí,takový decentní,tak doufám že budou fotky ala Ozzy a pózing u jezírka :)

Shoutboard

Archiv

Přispěvatelé

Powered By Blogger
(c) pragueriders. Používá technologii služby Blogger.